• Sınıf Seçiniz

  • Branş Seçiniz

  • İçerik Türü

  • Ara

2011-2012 Sezonu Beko Basketbol Ligi Fikstürü

Beko Basketbol Ligi 2011-2012 fikstürü kura çekimi Türkiye Basketbol Federasyonu ve kulüp yöneticilerinin de katılımıyla İzmir’de gerçekleşti. 2011-2012 sezonu fikstürde bir takım yenilikler var. buna göre olimpiyat ihtimali kuvvetli olduğu için alternatif bir fikstür oluşturuldu. Olimpiyat takvimine göre ilk maç 28 Temmuz 2012’de oynanacak. Olimpiyat elemelerine kalırsa Milli Takım 2 Temmuz 2012’de maç oynayacağı için alternatifli bir fikstür oluşturuldu. ayrıca play-off eşleşmelerinde de bütün müsabakalar 0-0 eşitlikle başlayacak.  Fikstürle ilgili diğer ayrıntılar ise şöyle;

16 takımın katılacağı ligde normal sezon 15 Ekim 2011-22 Nisan 2012 tarihlerinde oynanacak. Play-off müsabakalarının 25 Nisan 2012’de başlayacağı ligde heyecan 3 Haziran 2012’ye kadar sürecek.
İlk 8 takımın play-off oynamaya hak kazanacağı ligde, ligi son 2 sırada bitirecek ekip, lige veda edecek. Play-off’un tüm turlarında eşleşmeler takımların ligde oynamış oldukları maç sonuçları ne olursa olsun “0-0” başlayacak.
Çeyrek final müsabakalarının kazanılmış 2 maç üzerinden oynanacağı play-off’ta ilk maç normal sezonu üst sırada bitiren takımın sahasında, 2. maç rakip sahada, gerekirse son maç ise sezonu üst sırada bitiren takımın sahasında oynanacak.

Kazanılmış 3 maç üzerinden oynanacak yarı final müsabakalarında ilk iki maç normal sezonu üst sırada bitiren takımların ev sahipliğinde, 3. ve gerekirse 4. maç ise rakip sahada, gerekirse 5. müsabaka ise rakip sahada yapılacak.
Play-off’ta final müsabakaları için bu yıl iki seçenek belirlendi. A Milli Basketbol Takımı’nın olimpiyatlara eleme veya direkt katılımı halinde play-off final serisi kazanılmış 3 maç üzerinden, aksi durumda ise kazanılmış 4 maç üzerinden oynanacak.

ilk haftada(15-16 ekim 2011) müsabakalar ise şöyle;

Aliağa Petkim-Hacettepe Üniversitesi,  Fenerbahçe Ülker-Tranzon Basket,  Olin Edirne-Galatasaray,  Mersin Büyükşehir Belediyesi-Tofaş,   Banvit-Pınar Karşıyaka,   Erdemir-Anadolu Efes,   Türk Telekom-Antalya Büyükşehir Belediyesi,    Beşiktaş- Bandırma Kırmızı

Yorum Yazarken Türkçe Kurallarına Uyarak Yazınız Lütfen!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ana Menü