Bilgi Birikimi

Ekip Ruhu

Kırk-elli tüccarın sevk ettiği bir kervanın karşısına birdenbire atına binmiş bir Bedevi çıkar. Tüccarlara birbirlerinin ellerini bağlatır ve bütün kervanın mallarını sürüp götürür. Elleri bağlı tüccarlar o halde şehirlerine dönerler ve başlarından geçeni anlatırlar. Bir tek adamın nasıl olup kırk-elli kişiyi bu hale getirdiğini soranlara kervanbaşı şu cevabı verir:

Biz kalabalıktık lakin aramızda birlik yoktu. O bir kişiydi lakin kendisiyle birlikti.Bu örnekte de anlaşılacağı gibi iyi organize olmamış
güçler zayıflığa dönüşmektedir.Son zamanlarda başarılı bir ekibin nasıl oluşturulacağına dair çeşitli araştırmalar yapıldı. Ekiplerin üyeleri genellikle kendi ekiplerinin “Süper ekip” ya da “Yüksek performanslı bir ekip” ekip olduğunu ya da olabileceğini umarlar. Her şeyden önce, bir ekip kurmak ve o ekibe girmek, büyük bir çaba gerektirir. Aşağıdaki küçük liste, araştırmalara göre “Süper ekiplerin” temel özelliklerini göstermektedir.

Verimli bir ekip çalışmasında bir ekip lideri, bir ekibi ileriye götürmek için aşağıdaki konular üzerinde yardımcı olmalıdır:

Exit mobile version