Bilgi Birikimi

Yöneticilik Stratejileri

Yönetim, genelde insanlar aracılığı ile işleri yaptırmak olarak tanımlanır. Daha geniş anlamda ifade edilirse, önce­den saptanan amaçlara ulaşmak için kaynakların organize
edildiği ve gelecekteki faaliyetlerin belirlenmesi amacıyla sonuçların değerlendirildiği bir süreçtir. Hangi tanım kullanı­lırsa kullanılsın, binlerce yıldır bireylerin olduğu kadar uy­garlıkların da başarısı için gerekli olan kilit faktör, yönetim olmuştur.

Yöneticilik ise öncelikle yapılması gerekeni saptamak, sonra da ister demokratik, isterse otokratik ya da bir başka tarzda, bunun yapılmasını sağlamaktır. Bütün bunların öte­sinde yönetici bir değişim etmenidir; performansı arttıran ve çalışma grubunun gelişmesini destekleyen; kendi yokluğun­da söz konusu olmayacak yenilikler getirir. Buradan hare­ketle yöneticinin başarılı olabilmesi için şöyle bir yol harita­sı çizilebilir.

Hiçbir yöneticinin herkes için her şey olması mümkün değildir. Her yönetici yetenek, beceri, tutum, alışkanlık, geçmiş deneyim, algılama, değer ve çıkarların kendine öz­gü bir modeline sahiptir. Her birinin özgül duyarlılıkları, ter­cih, kör inançları, hoşlandığı ve hoşlanmadığı şeyler vardır.

Özetle yönetici:

Exit mobile version